Supa crema de mazare cu menta
Durata
Varsta
Ingrediente
Metoda
- 320 g mazare verde boabe
- 650 ml lapte
- 1 ceapa potrivita
- 1/2 legatura menta proaspata
- 1 lingura otet balsamic
- 1 lingura sirop de agave
- sare, piper
Mod de preparare
Curata ceapa si spal-o bine impreuna cu mazarea. Taie apoi ceapa fasii si pune-o, impreuna cu bobitele de mazare, in vasul aparatului de gatit cu aburi. Lasa-le sa se gateasca, pentru aproximativ 15 minute.
Intre timp, prepara o reductie din otet balsamic si sirop de agave pe care sa-l servesti cu mazarea (acesta este optional, in functie de gusturile voastre). Pune intr-o oala mica siropul de agave si otetul balsamic si lasa-le pe foc mic pana cand observi ca amestecul s-a ingrosat putin. Ia apoi oala de pe foc si pune-o deoparte.
Dupa ce mazarea s-a fiert, pune-o intr-un blender, impreuna cu ceapa, laptele si frunzele de menta si mixeaza bine pentru 2-3 minute, in functie de puterea blenderului. Daca ti se pare ca ai obtinut o compozitie prea groasa, mai adauga putina apa.
La final, adauga sare si piper dupa gust si amesteca bine. Pune supica obtinuta in farfurii sau boluri si formeaza, din loc in loc, stropi de sos din otet balsamic.
Pofta mare!



Videouri utile vezi toate videourile
SANATATE SI
NUTRITIE
Intrebari comunitate
de florentina73 pe 19.01.2021
0 raspunsuri | raspunde la intrebare
de user_13615 pe 23.12.2020
1 raspunsuri | raspunde la intrebare
Cum ai vrea sa comentezi?
Am cont sau Anonim